Month: januar 2015

Trenutno ste na arhivskih straneh. Nove spletne strani se nahajajo na https://skupnostobcin.si

Seminar »PRISTOJNOSTI OBČINSKEGA SVETA«

Skupnosti občin v sodelovanju z Ministrstvom za javno upravo tudi v letu 2015 nadaljujejo z organizacijo seminarjev povezanih z delovanjem občinskih svetov. Namen tokratnega seminarja je predstaviti ključne pristojnosti občinskega sveta ter vlogo in položaj članic in članov občinskega sveta pri sprejemanju najpomembnejših odločitev iz pristojnosti občin. Predstavljene bodo najnovejše smernice, ki se nanašajo na… Preberi več

Seja predsedstva SOS in seja Sekcije mestnih občin

V sredo, 14. januarja 2015 bo potekala 22. seja Predsedstva SOS, in sicer v dvorani Centaurus, Austria Trend Hotela  (Dunajska cesta 154, Ljubljana). Seja Predsedstva SOS bo posvečena temi nižanja stroškov občinam in ukrepom za financiranje občin v letu 2015. Predhodno bo potekala tudi seja sekcije mestnih občin pri SOS.


154 Dunajska cesta, Ljubljana, Slovenia

Posvet o spodbujanju razvoja socialnega podjetništva, zadružništva, kreativnih ekonomij in ekonomske demokracije

Kabinet predsednika Vlade RS organizira posvet o spodbujanju razvoja socialnega podjetništva, zadružništva, kreativnih ekonomij in ekonomske demokracije, ki bo potekal 13.1.2015 od 10.00 ure dalje v Veliki dvorani Vlade RS. Na posvetu bo predstavljen vladni projekt spodbujanja socialnega podjetništva, zadružništva in ekonomske demokracije, predstavljeni bodo predlogi sistemskega spodbujanja razvoja socialnega podjetništva, zadružništva, kreativnih industrij in… Preberi več

Sestanek o ukrepih za financiranje občin

V Skupnosti občin Slovenije smo prejeli prejeli vabilo na nadaljnje pogovore o ukrepih za financiranje občin v letu 2015. Sestanek bo potekal v petek, 9. januarja 2015, udeležili pa se ga bodo člani Glavnega odbora SOS.

Sestanek glede pogrebne dejavnosti

V Skupnosti občin Slovenije smo prejeli vabilo na sestanek glede sprememb zakona o pogrebni dejavnosti in upravljanju pokopališč. Sestanek bo 9.1.2015 v prostorih Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.